Odla en Trädgårdshäck – Några idéer

När du bestämmer dig för vad du ska ha i din trädgård kommer du att ha många saker att besluta om inklusive växter, träd och gränser. Ett sätt att få din trädgård att se bra ut är med en trädgårdshäck, de kommer inte bara att ge karaktär till din trädgård utan kan ge dig den integritet du behöver. Du måste se till att du planterar rätt typ av häck, eftersom fel stil och typ kan orsaka problem.

När du väl har bestämt dig för huvudsyfte för din häck kan du bestämma vad det bästa sättet att plantera är och vilka växter som blir bäst. Du måste bestämma hur mycket underhåll du vill lägga i häcken och hur ofta du kommer att behöva klippa och sköta den. Om din häck ska fungera som en barriär och gräns måste du tänka på hur snabbt du vill att den ska växa.

Om du bestämmer dig för att du vill ha en trädgårdshäck som växer snabbt måste du välja rätt typ av växter som Hackvaxter Heijnen – Thuja Brabant. Även om dessa är bra att snabbt skapa en gräns behöver de också mer underhåll. Hur lång du vill att häcken ska växa till måste också övervägas om du vill ha en 6ft häck så kan detta blockera ljus för både din och grannarnas trädgård.

Större växter producerar större rötter som kan orsaka problem med jorden och omgivande områden. En mindre lättare att underhålla häck kan vara en idé, eftersom den fortfarande fungerar som en barriär men med mindre problem.

Du måste överväga var du ska placera din trädgårdshäck, eftersom de absorberar mycket fukt och näringsämnen från jorden. Även om du kan hitta växter som gillar att vara i skuggan kan din häck ge alldeles för mycket nyans.

Vintergröna buskar är idealiska för din trädgårdshäck och ger alla element du behöver för en ideal häck. Oavsett vilken trädgårdshäcksdesign du bestämmer dig för kommer den att se bra ut om den är i trädgården fram eller bak. Det kommer att avsluta din trädgård bra och få den att se etablerad och perfekt ut, när du väl bestämmer dig exakt hur du vill att din trädgård ska se ut är en häck en prick.

Lämna ett svar